پوست موز استفاده های شگفت انگیزی دارد که کمتر کسی آن را میداند و فواید بسیار زیادی برای ما و حتی برای گیاهانمان دارد.
از خواص پوست موز این است که منبعی سرشار از فسفر و پتاسیم است و به سرعت تجزیه شده و میتواند یک تقویت کننده عالی و خانگی برای گیاهان ما باشد، به همین دلیل یک راه تهیهی کود خانگی استفاده از کود پوست موز است که تهیه آن روش های مختلفی داشته و همچنین در جاهای متفاوتی کاربرد دارد.
روش استفاده از پوست موز برای گیاهان
1) پوست موز به جای کودهای شیمیایی :
به جای استفاده از کود های مضر شیمیایی که ممکن است حساسیت ایجاد کنند از پوست موز استفاده کنید و اثر شگفت آور آن را ببینید. استفاده از پوست موز یک روش ساده و خانگی برای تقویت گیاهان است که به سرعت تجزیه میشود و به همین خاطر است که اگر آن را در خاک دفن کنید یک منبع مغذی فوق العاده را به خاک اضافه کرده اید.
2) دم کردن چای کمپوست :
به جای این که با زحمت زیاد یک توده کمپوست بزرگ درست کنید، با انداختن چند پوست موز در یک سطل آب و صبر کردن به مدت چند روز میتوانند یک چای کمپوست سرشار از مواد مغذی داشته باشید که تقویت کننده و سرعت دهنده رشد گیاهانتان است.
3) کمک به گل دهی :
ماده ی اصلی مورد نیاز گیاهان برای تولید گل و شکوفه های بزرگ و زیبا، پتاسیم است که در پوست موز به وفور وجود دارد. همچنین پتاسیم انتقال آب و مواد مغذی در بین سلول های گیاهی را ساده کرده و از ابتلا به بیماری های گیاهی جلوگیری میکند. یک پوست موز پوسیده شده، کودی عالی برای گیاهان است و باعث تقویت گلدهی بهتر میشود.
4) تقویت کننده خاک :
با کاشت یک یا دو پوست موز در عمق 8 سانتیمتری خاک باغچهتان، یک شوک غذایی درست و حسابی به آن بدهید. این پوست موزها بعد از مدتی مواد مغذی ضروری مثل آهن، کلسیم، پتاسیم و فسفر در خاک آزاد میکنند.
5) تله ای برای آفات گیاهی :
برای مبارزه با حشرات مزاحم و بالدار به جای استفاده از مواد شیمیایی، یک راه بسیار ساده استفاده از یک پوست موز به همراه سرکه سیب است. به این صورت که پوست ها را خرد کرده و به همراه سرکه در یک گلدان پلاستیکی میریزیم و چند سوراخ بر روی درپوش گیاه ایجاد میکنیم تا حشرات از آن رد شوند. بوی این ها باعث جذب حشرات و گیر افتادن آنها میشود. این راه حل ممکن است تمام آفات را از بین نبرد ولی بی شک راه حل سریع و مناسبی است.
6) کنترل شتهها :
این روش هنوز اثبات نشده است ولی میتوانید با آویزان کردن پوست موز از گیاه و یا دفن قطعات خشک شده موز در عمق 2-3 سانتی خاک در نزدیکی گیاه، شته ها را دور کنید چرا که آن ها از بوی موز متنفرند.
7) تغذیه گیاهان با سرکه موز :
مقداری پوست موز را به شیوه ی تولید سرکه تخمیر کنید و یک سرکه موز درست کنید. اگر این محلول غلیظ شد و بوی تند سرکه داشت آن را به کمک مقداری آب رقیق کرده و روی گیاهان اسید دوست، مانند : گاردنیا، آزالیا و بلوبری اسپری کنید. این کار خاصیت اسیدی خاک را تقویت کرده و آهن خاک را افزایش میدهد.