چطور در منزل از بنفشه آفریقایی نگهداری کنیم؟

بنفشه آفریقایی یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی در سراسر دنیاست. این گیاهان کوچک و کند رشد، چندین بار در سال گل می دهند و در فرم های مختلف برگ و رنگ های متنوع گل در بازار موجود است. به تصور اینکه نگهداری از این گیاه مشکل هست، خود را از داشتن این گیاه زیبا محروم نکنید. با رعات کردن چندین قانون ساده به راحتی می توانید بنفشه آفریقایی محبوب خود را در منزل نگهداری کنید. با کمی تجربه در نگهداری از گل و گیاه می توانید بنفشه آفریقایی را تقریبا همیشه با گل ببینید.
مراقبت از بنفشه آفریقایی
بنفشه آفریقایی محیط روشن، گرم و مرطوب را می پسندد. مراقب باشید قطرات آب روی برگ های گیاه باقی نماند، چون باعث ایجاد لکه های قهوه ای روی برگ می شود. برای داشتن گیاه سالم تر، گل ها و برگ های خشک شده را از بوته گیاه جدا کنید. به طور مرتب روی خاک و پای بوته را چک کنید و از انباشتگی برگ های خشک پای بوته جلوگیری کنید تا احتمال پوسیدگی ایجاد نشود. برای داشتن یک بنفشه آفریقایی سالم، باید همه فاکتورها به طور متناسب رعایت شوند. مثلا محیط نگهداری از بنفشه آفریقایی باید به اندازه کافی مرطوب باشد و خشک نباشد. از طرف دیگر در جایی نگهداری شود که تهویه خوبی داشته باشد و هوای مرده و خفه ای نداشته باشد. همچنین نور ملایم خورشید به گیاه بتابد، اما شدت نور به حدی نباشد که باعث گیاه سوزی روی برگ های گیاه شود. اگر بنفشه آفریقایی شما کمی آسیب دیده باشد، جای نگرانی نیست. این هم قسمتی از برنامه نگهداری از این گیاه است.
نور
محیط روشن اما به دور از آفتاب مستقیم داشته باشد. معمولا در زیر نور لامپ های فلورسنت هم با فاصله 30 تا 35 سانتی متر از گیاه می توان بنفشه آفریقایی را نگهداری کرد.
خاک
خاک با زهکش مناسب برای این گیاه ضروری ست. چراکه به پوسیدگی ریشه حساس است. به طوری که اگر گلدان را از آب اشباع کنید، برگ های گیاه شروع به زرد شدن و ریختن می کند. پس مطمئن شوید آب از گلدان به راحتی خارج می شود و در یک سطح از گلدان آب برای مدت زیادی باقی نمی ماند.
آب
خاک را مرطوب نگه دارید و آب آبیاری ولرم(آب هم دمای محیط اطاق یا گرم) باشد. سعی کنید محیط را مرطوب نگه دارید و اجازه ندهید آب روی برگ ها بریزد چون به برگ ها آسیب می زند. بهتر است از ته گلدان آبیاری انجام شود(با استفاده از فتیله های نخی که از ته گلدان داخل ظرف آب زیر گلدان شناور هستند) یا زمان آبیاری، لوله آبپاش را درون خاک گلدان قرار دهید. این کار به این دلیل انجام می شود که از پوسیدگی ساقه و ریشه گیاه جلوگیری شود.
دما
دمای مناسب برای این گیاه 20 درجه سانتیگراد است. سعی کنید محیط نگهداری از گلدان زیر دمای 15 درجه سانتیگراد نرسد.
تغذیه
بهتر است یک هفته در میان از کودهای مناسب برای بنفشه آفریقایی(موحود در بازار) استفاده شود.
تکثیر گیاه
بنفشه آفریقایی را می توان با استفاده از قلمه برگ یا جداکردن پاجوش ها تکثیر کرد. گیاهان بالغ به ویژه تولید پاجوش می کنند. پاجوش ها را جدا کنید و به گلدان دیگری منتقل کنید. جدا کردن پاجوش ها همچنین به رشد بهتر گیاه والد هم کمک می کند.
تعویض گلدان
گلدان بنفشه آفریقایی را زمانی که به گلدان بزرگ تری نیاز دارد، تعویض کنید. از نشانه هایی که گیاه به تعویض گلدان نیاز دارد این است که معمولا تجمع برگ ها در گلدان زیاد است و برگ های گیاه می ریزد یا برآمدگی هایی از ریشه روی سطح خاک به چشم می خورد. برای تعویض گلدان، کل گیاه را یکباره در دست بگیرید و ریشه را به همراه خاک از گلدان جدا کنید، به طوری که به ریشه گیاه آسیبی نرسد.
تنوع بنفشه آفریقایی
گونه Saintpaulia ionantha در سال 1893 در آلمان معرفی شد.دو سال بعد گونه S. confusa معرفی شد. سپس هزاران واریته از این گیاه تا کنون تولید شده است. امروزه بنفشه آفریقایی در رنگ های متنوع گل و فرم های مختلف برگ موجود هست. بنفشه آفریقایی گاهی با Gloxinia اشتباه گرفته می شود. گلوکسینیا گیاهی ست با ریشه های غده ای از خانواده Gesneriaceae و بومی برزیل است. بنفشه آفریقایی هم از همین خانواده است ولی بومی آفریقاست و ریشه غده ای ندارد و فرم برگ و گل متفاوتی نسبت به گلوکسینیا دارد.